Detta är hemkodat

En organisation av unga för unga

Vårt syfte är att väcka lusten för kodning och digitalt skapande hos barn och unga, i ett alltmer digitalt samhälle.

banner1-01.png

Vi vill ge varje barn möjlighet att lära sig koda

Vi håller i roliga och kreativa workshops och kurser med syftet att väcka lusten för kodning och digitalt skapande hos barn och unga, utveckla deras digitala skaparförmåga, och ge dem drivkraften att vilja fortsätta utvecklas. 

Hemkodat i siffror

Vi har sedan vår start genomfört aktiviteter från Vellinge i söder till Kramfors i nord där vi haft äran att inspirera och utveckla hundratals barn och unga. 

100

Offentliga verksamheter vi har utfört uppdrag hos. 

350

Genomförda workshops och kursdagar sedan 2018.

3500

Deltagare som har deltagit i våra aktiviteter. 

Vår ambition

Vi vill att alla barn ska få möjlighet att lära sig att programmera. Därför samverkar vi med offentliga och privata aktörer, för att tillsammans göra våra aktiviteter kostnadsfria för deltagarna. Det skapar en större mångfald bland deltagarna och ser till att fler blir inkluderade.  

Vår kunskapsfilosofi

Att lära sig nya saker ska vara kul. Därför är det också otroligt viktigt att vi som pedagoger lär ut på ett sätt som är kul och inspirerande för våra unga deltagare. Det kommer nämligen leda till att våra deltagare lär sig mer och får lust att vilja fortsätta utvecklas. 

Vår roll

Fler tjejer och icke-binära ska kunna koda och skapa digitalt. Därför försöker vi alltid att ha en jämn könsfördelning bland våra pedagoger, för att bryta ner de stereotyper som finns kring programmering och programmerare. 

VI som driver Hemkodat

Vi som driver Hemkodat är ett gäng ungdomar i 16 till 21 års åldern. Med en stor passion för att dela med oss, arbetar vi gemensamt för att flera barn och unga ska få möjlighet till att prova på och utveckla sin kunskap om programmering och digitalt skapande.

Svt
Sörmlands nyheter
Borås Tidning
Kristianstadsbladet
Östgöta Correspondenten
eKuriren
Sydsvenskan

 2020 © Hemkodat. Alla rättigheter reserverade 

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Vimeo
  • LinkedIn