top of page
Hemkodat-bakgrund.png

Teknik är kul

Med våra aktiviteter utforskar unga den digitala världens möjligheter och får upp ögonen för teknik. Vi tror starkt på att alla kan, de behöver bara ett roligt sätt att börja på! 

6.png

Teknik är till för alla

Vi är en ungdomsdriven organisation som sedan 2018 arbetar för att väcka lusten för teknik och programmering hos barn och unga i hela Sverige. Vi har aktiviteter i Roblox, Minecraft och mycket mer, där fokus ligger på att ha roligt med tekniken! Vi startar alltid från noll, det behövs inga förkunskaper för att kunna vara med på våra aktiviteter, och sen så bygger vi tillsammans upp kunskapen därifrån!

P1013177.png

Vi skapar spel tillsammans och träffar massa nya kompisar!

Hemkodat.jpg

Ledarna är mellan 16 och 20 år och kommer lära dig allt du behöver för att ha kul.

IMG_0844.png

Vi vill att alla barn och unga ska ha möjlighet att engagera sig i teknikens värld.

Teknik är framtiden

Tekniken blir en allt större del av vår värld, och för att kunna ta del av alla möjligheter som kommer med denna utveckling krävs allt mer digital kompetens. Vi ger unga tillgång till ett roligt sätt att engagera sig med teknik och utmana sig själva! Genom att börja på ett roligt sätt visar vi att tekniken är till för alla, och att alla kan använda sig av teknik på ett unikt sätt.

Av unga för unga

Alla som jobbar inom Hemkodat är unga vuxna, nästan alla ledare går på gymnasiet och fungerar som bra förebilder för deltagarna. En mindre ålderskillnad gör att vi lättare kan förstå och relatera till deltagarna, samtidigt som det känns mindre som skola och mer som den roliga fritidsaktivitet det är! Våra ledare får i sin tur en bra start på arbetslivet, där vi ser deras unga ålder som en styrka.

Samarbete

Våra samarbeten med verksamheter och organisationer gör att vi kan ha aktiviteter som är helt gratis för våra deltagare. Detta är jätteviktigt för oss eftersom det ger alla barn möjligheten att vara med oavsett förutsättningar. Dessutom får våra unga ledare en bättre insikt i teknikbranschen, och alla möjligheter som finns inom den!

Bakgrund.png

Vi har sedan starten 2018...

Robot ledare

...haft över 150

coola ledare

Robloxspel

...publicerat över 1000

spel på Roblox

Roblox deltagare

...taggat över 10000

glada deltagare

Vår organisation

Bakom kulisserna arbetar vi på Hemkodat på allt från att boka lokaler och planera aktiviteter till att utbilda och stötta de unga ledarna vi har runt om i Sverige. Har du någon fråga eller fundering är det bara att höra av dig och så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig!

38158C40-C597-44F5-BCC3-A6E95365BA03_1_105_c_edited.jpg

Agnes

Jobbar med att förverkliga våra roliga teknikaktiviteter med företag.

IMG_5931.HEIC

Alice

Håller kontakt med alla vårdnadshavare och stöttar våra fantastiska ledare.

Non_edited.jpg

Non

Hemkodats boss och bestämmer vilka nya coola idéer vi ska satsa på härnäst.

bottom of page