Skapande skola

digitalt skapande är framtidens Skapande

I framtiden kommer en allt större del av all konst och kultur vara digital.

sshem10.jpg
Digitalt skapande som konstform är nytt

Samtidigt som vårt samhälle ständigt blir mer digitaliserat så blir också digitalt skapande alltmer accepterat som en konstform. Idag skulle nog många hålla med om att saker som spelutveckling

och animering är konstnärliga uttryck och vi vill att fler unga ska upptäcka de möjligheter som finns att uttrycka sig med hjälp av digitalt skapande. Därför vill vi visa skolelever hur de skapar en egen hemsida. 

test2.jpg
digitalt är framtiden

Digitalt skapande kommer vara en stor del av framtidens konstnärliga uttryck, redan idag är det kanske främst genom sociala medier som unga interagerar med konst och skapande. Därför är det viktigt att de konst- och kultursatsningar som görs idag inkluderar digitalt skapande. 

yttrandefrihet

Idag kan vi alla sprida våra åsikter, idéer och tankar var och när som helst. Genom att göra en hemsida ser elever några av de möjligheter att uttrycka sig som finns idag. Vi hoppas helt enkelt att fler ska sprida det de tycker är kul, viktigt eller intressant. 

Team_1.jpg
sshem11.jpg
Ämnesöverskridande

Vår aktivitet kan såklart kombineras med ett flertal olika skolämnen. Till exempel kan en elev skriva om en nyhet under SO, skriva en debattartikel på svenskan och fotografera på bilden. På detta sättet kan flera ämnen kombineras med aktiviteten och visa att alla skolämnen hänger ihop.

Hemkodat som en del av
skapande skola

Under aktiviteten visar vi eleverna hur de kan skapa och designa en egen hemsida och hur hemsidor används för att sprida information eller åsikter. Varje elev kan själv välja vad just deras hemsida ska handla om, kanske har eleven passion för

miljön, feminism eller att hundar är bättre än katter? 

På aktiviteten lägger vi fokus på elevens eget skapande genom design och utveckling. Tillsammans med eleverna svarar vi också på frågor som hur de gör sin hemsida lätt att förstå och hur de riktar sin hemsida till en specifik målgrupp.

 

Kontakta oss

Låter det intressant att köra aktiviteter tillsammans eller har du kanske en

annan idé på en aktivitet i digitalt skapande? Kontakta oss jättegärna!

IMG_1191-2.jpg

Non Raagaard

non.raagaard@hemkodat.se

072-323 23 93

IMG_1112-2.jpg

Tilda Kharraziha

tilda.kharraziha@hemkodat.se

073-503 39 57