top of page
Hemkodat-bakgrund.png

Teknik är kul

Vi vill att du ska tycka att teknik är jättekul och spännande! Och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller redan kan en hel del, vi anpassar oss efter dig.

Ledare och deltagare på Hemkodat undersöker robot
Hemkodat robot

Om Hemkodat

Hemkodat grundades 2018 med syftet att visa unga att teknik kan vara både kul och spännande. Vi tror att alla unga kan ha nytta av att lära sig mer om teknik och att det är viktigt att ha en förståelse för den digitala världen.

 

Vi arrangerar aktiviteter och workshops där vi lär oss att skapa spel, bygga robotar och mycket mer. Vårt mål är att skapa en inspirerande och rolig miljö där vi tillsammans utforskar teknikens spännande värld. 

Hemkodats ledare tar bild tillsammans innan aktivitet
Ledare hjälper deltagare med robot under lovaktivitet
Ledare håller presentation om att skapa spel
bakgrundsmænster.png

Vår mission

Vår mission är att göra teknik kul och spännande för unga där alla kan känna sig välkomna och inspirerade att utforska teknikens möjligheter

Ledare på Hemkodat visar upp sina gula tröjor

Varför teknik?

Har du tänkt på att teknik och kodning finns överallt? Det finns i ditt mobilspel, i din TV och till och med i din lampa! Att lära sig om teknik och kodning betyder att du kan förstå hur allt fungerar och hur du kan skapa dina egna fantastiska saker! På våra aktiviteter får du lära dig om teknik på ett roligt och enkelt sätt. Vi tror att alla kan lära sig, även fast det kan kännas svårt i början. Och vem vet, kanske skapar du framtidens Minecraft?

Unga förebilder

De flesta som jobbar på Hemkodat är mellan 16 och 20 år. Ledarna är som coola storasyskon som lär dig allt du behöver veta för att bli en riktig Roblox-mästare. Så om du har några frågor eller om du bara vill ha någon att spela med, tveka inte att prata med våra ledare. Och annars kan ni alltid göra en TikTok tillsammans! 

Hemkodats ledare bygger robotar med Lego

Vi har sedan starten 2018...

Robot ledare

...haft över 150

coola ledare

Robloxspel

...publicerat över 1000

spel på Roblox

Roblox deltagare

...taggat över 10000

glada deltagare

Administration

Vårt administrationsgäng på Hemkodat arbetar bakom kulisserna för att se till att allt fungerar smidigt för dig och de vuxna. Vi fixar allt från att boka lokaler och göra affischer till att utbilda och stötta ledarna som hjälper dig att utforska teknikens värld. Har du en fråga är det bara att hojta till, så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig!

Non.jpg

Non

Är bossen för Hemkodat och bestämmer vilka nya, coola ideér som vi ska testa.

2F58BA64-DF40-481D-9D0F-19519FEF58F9_1_105_c.jpeg

Elin

Ser till att alla ledarna har koll på läget. Hon hjälper också dig med din anmälan!

Filippa

Filippa

Hittar nya trevliga lokaler och kollar på allt vi kan göra bättre och roligare!

Vincent

Vincent

Använder sig av magi för att rita häftiga figurer och affischer på sin padda.

bottom of page