För fritidsgårdar

Roliga Aktiviteter för era ungdomar

Vi hjälper er arrangera roliga och lärorika workshops och kurser inom teknik och programmering för era ungdomar.

Team_11.jpg

Workshopar för ungdomar för ökat digital kompetens 

Våra workshopar passar fritidsgårdar som vill arrangera aktiviteter för att stärka sina ungdomarnas digitala kompetens. De passar bra för kvällar, helger och skollov och har som syfte att på ett roligt sätt introducera vad programmering och teknik är, hur en kan använda det och kanske viktigast av allt, vidga bilden av vem som kan syssla med det. 

Team_1.jpg
Vad erbjuder vi för aktiviteter?

Vi erbjuder en rad av olika aktiviteter som rör ämnet teknik och programmering men vi är självklart alltid öppna för nya förslag på aktiviteter och förändringar i upplägget. Klicka här för att se samtliga aktiviteter.

code-820275_1280.jpg
Spelprogrammering

Vem tycker inte att datorspel är kul? Vi lär ut grunderna av programmering genom att koda egna datorspel med antingen block eller text.

html
Webbprogrammering

Har du har besökt en webbsida och undrat över hur den är uppbyggt? Vi lär deltagarna hur de själva kommer igång med att programmera egna webbsidor. 

minecraft
Minecraft

Många ungdomar spelar Minecraft på sin fritid. Därför visar vi hur deltagarna kan använda spelet på ett konstruktivt sätt genom att bygga maskiner inne i själva spelet.

Av unga - för unga

Hemkodat är en ungdomsdriven organisation vilket innebär att alla våra pedagoger är ungdomar mellan 16 och 21 år. Det skapar nämligen en mer inspirerande och rolig workshop, och därmed en mer lärorik miljö för deltagarna. Klicka här för att hela teamet.

Alexandra.jpg
Tilda(1).jpg
Edvin.jpg
Lucas.jpg
Vad andra verksamheter säger

Hemkodat har utfört över 350 workshops och kurser i över 100 verksamheter. Här syns ett urval av vad de säger. 

Linda, Hässleholms stadsbibliotek

I mötet med Hemkodat märks ett brinnande intresse för programmering och att föra den kunskapen vidare.

 

Med sitt inkluderande och flexibla arbetssätt både gentemot oss som arrangörer och deltagare på arrangemangen känner vi stor trygghet att anlita Hemkodat. Vår uppfattning är helt enkelt att det är ett toppenbra koncept för vår verksamhet.

something3-01.png

Låt oss arrangera en rolig aktivitet tillsammans!