För bibliotek

Roliga Aktiviteter för era låntagare

Vi hjälper er arrangera roliga och lärorika workshops och kurser inom digitalt skapande och programmering för era unga låntagare.

Workshop_robot_2.jpeg

Workshops för era unga låntagare på biblioteket

Våra workshops är riktade till bibliotek, stora som små, och är förslag på olika barn- och ungdomsaktiviteter. De passar bra för helger och skollov och har som syfte att på ett roligt sätt introducera vad programmering och teknik är, hur en kan använda det och kanske viktigast av allt, vidga bilden av vem som kan syssla med det. 

Team_5.jpg
Vad erbjuder vi för aktiviteter?

Vi erbjuder en rad av olika aktiviteter som rör ämnet digitalisering men vi är självklart alltid öppna för nya förslag på aktiviteter och förändringar i upplägget. Klicka här för att se samtliga aktiviteter.

Workshop_robot_3.jpg
Robotbygge

Vem tycker inte att robotar är häftiga? Bygg, styr och programmera vår mBot som kan köra i en labyrint, hinderbana eller spela robotfotboll. 

Workshop_film_1.jpg
Filmanimering

Tänk om ens leksaker kunde röra sig? Men hjälp av leksaker och surfplattor animerar vi egna kortfilmer med stop-motion metoden så det ser ut som att leksakerna rör sig.

 

Workshop_programmering_1.jpg
Spelprogrammering

De flesta barn gillar att spela datorspel, så varför inte visa hur en kan skapa sitt alldeles egna? Vi kodar egna datorspel med visuella block i programmet Scratch.

Ungdomar som pedagoger

Hemkodat är en ungdomsdriven organisation vilket innebär att alla våra pedagoger är ungdomar mellan 16 och 21 år. Det skapar nämligen en mer inspirerande och rolig workshop, och därmed en mer lärorik miljö för deltagarna. Klicka här för att hela teamet.

Alexandra.jpg
Tilda(1).jpg
Edvin.jpg
Lucas.jpg
Vad andra verksamheter säger

Hemkodat har utfört över 350 workshops och kurser i över 100 verksamheter. Här syns ett urval av vad de säger. 

Linda, Hässleholms stadsbibliotek

I mötet med Hemkodat märks ett brinnande intresse för programmering och att föra den kunskapen vidare.

 

Med sitt inkluderande och flexibla arbetssätt både gentemot oss som arrangörer och deltagare på arrangemangen känner vi stor trygghet att anlita Hemkodat. Vår uppfattning är helt enkelt att det är ett toppenbra koncept för vår verksamhet.

something3-01.png

Låt oss arrangera en rolig aktivitet tillsammans!