top of page

Kommande evenemang

Bygg och skapa i Roblox Studios

Vi vill att teknik ska vara roligt och för alla! Lär dig hur du skapar egna spel och världar i Roblox Studios och träffa nya kompisar med samma intresse som du.

Ledare för roliga Roblox kurser för barn

tillbaka

tillbaka
Ledare som håller i en Roblox-kurs för barn

Teknik ska vara kul

Under skolterminerna erbjuder vi roliga teknikaktiviteter där du på ett spännande och varierat sätt lär dig att programmera och skapa digitalt material. Under träffarna får du hänga med andra unga som delar ditt intresse och tillsammans dyka ner i en värld av Roblox.

Orange animerad robot
Barn lär sig skapa eget spel i Roblox

Robloxkurser

Under våra Roblox kurser dyker vi ner i Roblox Studios och lär oss att själva konstruera spel och världar. När kurserna är klara är målet att alla deltagare har skapat flera egna spel som går att dela med vänner. Under åren har vi gjort allt från hinderbanor, racingspel och piratspel.

Roblox studio

 • Roblox är ett otroligt populärt spel bland barn och ungdomar, med miljontals användare varje dag!

 • I Roblox utmanar deltagarna sig själva genom att skapa allt från enkla plattformsspel till komplexa interaktiva världar. 

 • Deltagarna lär sig grundläggande principer i programmering, problemlösning och design.

 •  Spelet öppnar upp för samarbete och gemenskap genom att låta deltagarna dela och spela varandras spel.

 • Har du inte möjlighet att medverka på några av våra fysiska träffar så erbjuder vi även digitala kurser. Häng med våra härliga ledare på mötesplattformen Discord och utveckla din kreativitet! Delta från bekvämligheten av ditt eget hem, var du än befinner dig. Allt du behöver är en dator och wi-fi! Se aktiva tillfällen här.

Ledare och barn på en teknikkurs

Skaffa nya vänner och ha kul med våra ledare!

 • Lär känna kompisar som har samma intressen som du!

 • Våra ledare är otroliga ungdomar som hjälper dig hela vägen i mål

 • Bli ett proffs på att skapa egna spel i Roblox – så du kan dela dina spel med dina vänner!

Vanliga frågor

Här nedan hittar du svar på många av de vanligaste frågorna vi får! Är din fråga inte besvarad, tveka inte att höra av er till oss.

 • När du kommer dit aktiviteten hålls finns våra duktiga ledare på plats och hjälper dig. Våra aktiviteter är oftast föräldrafria för allas trivsel. Under aktiviteten anpassar ledarna nivån utefter deltagarna och har du svårt att följa med så finns alltid hjälp att få!

 • Våra aktiviteter är anpassade utefter åldersgränsen. Är du yngre än åldern som är satt, så är förkunskap något viktigare. Ni är varmt välkomna att kontakta oss om ni är osäkra, så avgör vi tillsammans om det är möjligt.

 • Många av våra aktiviteter, såsom lovaktiviteter, är ofta gratis då de görs i samarbete med andra. Däremot kostar oftast våra terminsaktiviteter, såsom vår Roblox-kurs, men priset varierar.

 • På våra lovaktiviteter behöver man sällan ha med egen utrustning, då ni lånar dator från oss. Enbart vid enstaka fall behöver man ha med egen dator, är det fallet kommer ni få information om detta. 

  På våra Roblox-kurser tar ni med egen dator eller ber om att få hyra av oss. Vid digitala kurser behöver ni ha egen dator. 

Hur fungerar det?

1.

Hitta en plats

Klicka på knappen och hitta aktiviteter nära dig!

2.

Anmäl dig

Fyll i en intresseanmälan där du vill gå. Tänk på att våra grupper ibland kan bli fulla.

3.

Kom igång

När du fått en bekräftelse är det bara att dyka upp och göra dig redo att skapa!

Orange animerad robot
bottom of page